Dimecres, 24 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Claudia Terstappen exposa les seves fotografies a Palma XII

La fotògrafa Claudia Terstappen presenta l’exposició Culture and Spirit a la Galeria Palma XII. La mostra permet veure paisatges espectaculars i tradicions i creences de diversos indrets del món.

L’ exposició està formada per un grup de fotografies realitzades a Austràlia, Nova Zelanda i Japó, i reprodueixen paisatges com selves o muntanyes. Dins dels paisatges, queden retratats temples o rituals, que històricament i popularment posseeixen pels oriünds una forta carrega simbòlica i espiritual i que es relacionen quasi sempre amb creences, religions o mites arrelats profundament en la cultura i l’ imaginari col·lectiu. Terstappen és hereva de la tradició de la fotografia objectiva alemanya. L’ artista, a més d’ elaborar una espècie de diari personal, una evocació de la pròpia memòria i experiència, ens convida a entrar en contacte amb aquests llocs i rituals “sagrats” o “màgics”. Terstappen s’ erigeix com una transmissora més del coneixement, la saviesa, les llegendes, creences i supersticions populars dels països que recorre amb la seva càmera. La seva obra, doncs, es situa entre el món de l’ art, l’ antropologia, la religió i el mite. I també reflexiona sobre les similituds i les diferències entre els rituals. La reflexió sobre la relació entre el que és quotidià i el que és sagrat està present també en els dos vídeos que es projecten a l’ exposició. La mostra es podrà veure fins al proper 7 de gener.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: