Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd demana al CCAP que es posicioni en contra dels dos parcs eòlics de Pontons

La construcció dels dos parcs eòlics de 450 hectàrees d’afectació a les planes de Pontons comportarà, segons el col·lectiu ecologista, l’alteració de les qualitats ecològiques i paisatgístiques d’aquests espais, posant en perill la població d’espècies protegides que hi habiten.

Són molts els estudis que avalen la protecció total i absoluta d’aquest espai, sota criteris absolutament científics, avaluant simplement les característiques de la unitat del paisatge, de l’aqüífer, de la fauna i de la flora que hi habita.

Per això, Bosc Verd creu que un projecte d’aquestes magnituds mereix una reflexió seriosa i un posicionament per part del ple del Consell Comarcal, que encara no s’ha donat.

Així, Bosc Verd han cregut necessari presentar una moció al ple del Consell Comarcal de l’ Alt Penedès per tal de que aquest ens es posicioni contrari a la realització d’aquests dos parcs eòlics. D’aquesta manera, els ecologistes creuen que el Consell Comarcal actuarà en coherència amb el que expressa el Pla Director Territorial i la resta d’estudis realitzats per aquest ens sobre la preservació dels espais naturals de la comarca. La moció també demana que es faci arribar el rebuig del CCAP al projecte i que es comuniqui les incompatibilitats del projecte dels dos parcs eòlics vers el Pla Director Territorial i la resta d’estudis realitzats a la Generalitat.

La moció s’ha fet arribar a la presidència del CCAP i també a tots els grups comarcals, exceptuant el PP, per tal que sigui discutida en el proper ple comarcal de l’11 de desembre .

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: