Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd demana a l’ ajuntament de Sant Martí que reformuli la reparcel.lació de La Bleda

Segons els ecologistes, els criteris utilitzats en el nou planejament urbanístic de La Bleda són els habituals de les ciutats jardí i comportaran la substitució del camí pel carrer i la casa de pagès pel xalet. El conreu obert es reemplaça pel jardí privat tancat i les edificacions existents es consideren elements pertorbadors de l’ordenació.

Per Bosc Verd la conclusió final és senzilla; només cal preguntar-se si realment volem una altra urbanització o, contràriament, volem protegir un paisatge molt característic com és el rural del Penedès.

Per això, demanen a l’Ajuntament de Sant Martí que revisi i reformuli el projecte de reparcel·lació de La Bleda per tal d’impedir un procés que serà irreversible, la transformació d’un nucli rural tradicional del Penedès en una nova ciutat jardí artificial, lluny de la Carta del Paisatge i del que ha de ser un desenvolupament sostenible.

També sol·liciten al Consell Comarcal que faci passos ferms per aturar i reconduir un projecte que queda lluny de la preservació del paisatge i dels espais agraris, de la preservació del caràcter rural d’un nucli de vinya i d’ un desenvolupament en harmonia amb el territori.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: