Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La propera setmana l’escola Estalella de Vilafranca inicia les commemoracions del seu 50è aniversari

L’escola pública més antiga de Vilafranca, l’Escola Pública Doctor Estalella Graells, iniciarà la propera setmana els actes del seu 50è aniversari. Els primers actes serà el divendres 29 de setembre, i consistiran en la celebració de la tradicional Festa Major de l’Estalella al pati de l’escola i amb l’exhibició de balls a càrrec dels alumnes [...]

L’escola pública més antiga de Vilafranca, l’Escola Pública Doctor Estalella Graells, iniciarà la propera setmana els actes del seu 50è aniversari. Els primers actes serà el divendres 29 de setembre, i consistiran en la celebració de la tradicional Festa Major de l’Estalella al pati de l’escola i amb l’exhibició de balls a càrrec dels alumnes del centre. En acabar hi haurà la descoberta d’una placa commemorativa i la inauguració de l’exposició “50 anys d’escola”, que recull divers material relacionat amb la història del centre. LA directora de l’Estalella, Montse Cervera, comentava que es tracta d’una activitat important i que es vol obrir també a la vila. Per aquest motiu estarà oberta també els dissabtes a la tarda.

 

La primera planta de l’escola acollirà aproximadament 25 ordinadors, molts d’ells cedits per entitats de la vila, en els quals els visitants podran anar veient ja sigui a través d’exposicions fotogràfiques o dvd’s, imatges de la història del centre. S’ha fet un esforç important des de l’Estalella per tal de digitalitzar tot el fons fotogràfic i de vídeo del centre, que d’aquesta manera estarà a l’abats de tothom. L’exposició es podrà visitar fins el 17 de novembre.

 

El 20 d’octubre es farà l’acte institucional de l’aniversari, al saló de plens de l’Ajuntament, amb la presentació del llibre “Cinquanta anys d’escola Estalella. Una escola pública a Vilafranca per una educació integradora”, que ha estat coordinat per Oriol Vendrell i que ha comptat amb diverses col·laboracions de persones que han passat per el centre en aquests anys. L’acta s’iniciarà a 2/4 de 8 del vespre; i el llibre es podrà comprar al preu de 3€.

El 31 d’octubre, al pati de l’escola i a partir de les 3 de la tarda, es farà un espectacle infantil i un berenar amb el grup d’animació “la tresca i la verdesca”.

Finalment, els actes del cinquantenari es clouran amb un sopar d’aniversari que es farà el 3 de novembre al pavelló de Firaví de la zona esportiva. Un sopar en que des de l’escola esperen poder comptar amb una gran particiapció.

 

Destacar també que el logo que serveix per il·lustrar les activitats d’aquest 50è aniversari va ser triat el curs passat a través d’un concurs entre alumnes del centre, que va guanyar Anna Sogas, que el curs passat estudiava 6è.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: