Diumenge, 14 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Han caigut al Penedès més de 120 litres per metre quadrat en les darreres pluges

La pluja acumulada d’aquesta setmana ha donat xifres força considerables en algunes zones del Penedès, com a Sant Sadurní d’Anoia o a Vilafranca.

A les portes de l’arribada de la tardor la pluja ha fet acte de presència al Penedès de forma generosa, després d’un dels estius més secs que es recorden. Dimarts hi va haver precipitacions abundants al conjunt de la comarca, que sumades a les que  es van produïr ahir han donat resultats força destacats. A Vilafranca s’ha acumulat un total de 80 litres per metre quadrat, però la zona on ha plogut més és la de Sant Sadurní , on s’ha arribat als 120 litres per metre quadrat. 40 litres al llarg del dimarts i 56 més ahir, amb una pluja especialment intensa entre la una i les dues de la matinada. A La Granada s’han acumulat 79 litres i a Sant Martí Sarroca 60. Ha estat un episodi tempestuós, amb precipitacions irregulars que no ha portat pedregada. Des de l’oficina de l’Alt Penedès del Departament d’Agricultura, el seu director, Jordi Sella, apunta que la pluja no portarà conseqüències negatives pel raïm, malgrat que dificulta l’accés a la vinya pels veremadors. Les previsions meteorològiques indiquen que en els propers dies pot continuar plovent, però des del departament d’agricultura consideren que la pluja no té perquè afectar a la collita. La pluja que ha caigut aquesta nit i matinada no ha provocat desgavells de consideració tot.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: