Dimarts, 14 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Ball de Foc dels Diables de Vilafranca destaca de l’ activitat nocturna d’ avui

A 1/4 de 10 d’ aquesta nit, està previst que comenci el Ball del Foc a la plaça Anselm Clavé.Per tal que el Ball de foc es desenvolupi sense incidents cal que tant els veïns com els participants, segueixin uns consells. Els veïns han de retirar els vehicles de la zona per on passarà el ball de foc per tal que la gent no hi pugui prendre mal i per evitar que es produeixin desperfectes als cotxes.

També es demana tancar les portes, finestres i balcons i protegir les obertures per impedir que entrin coets i guspires, que podrien causar un incendi. Plegar els tendals per prevenir que es puguin encendre i sobretot, per més que els assistents al ball de foc demanin aigua per mitigar la calor, no se n’ha de llençar. Així evitarem que la pólvora es mulli i exploti o que surti en direcció inesperada en lloc de cremar-se. Quant a les persones que segueixen el ball de foc, se’ls demana que s’informin bé dels llocs per on passarà i que segueixin les recomanacions dels organitzadors i de la Policia Local.

La roba més idònia per participar en el ball de foc és la de cotó, amb mànigues i pantalons llargs, un barret de roba i unes sabates esportives de pell que agafin fort els peus. Si per qualsevol circumstància s’encén la roba, convé no córrer, tirar-se a terra i rodolar. També es recomana esperar la comitiva del ball de foc en carrers amples i evitar, en la mesura que ens sigui possible, les aglomeracions i els taps de gent.

Una altre recomanació passa per no demanar aigua als veïns. Així s’evitaran taps i relliscades i també s’evitarà que la pólvora es mulli i exploti en lloc de cremar-se. Finalment, en cas de necessitat, s’acudirà als serveis de la Creu Roja, una ambulància estarà instal·lada al carrer de la Indústria i l’altra anirà tancant el ball de foc fins a la plaça de Jaume I.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: