Diumenge, 28 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Dilluns l’Ajuntament d’Avinyonet celebrarà ple per debatre el canvi de nom del nucli de les Cabòries

El ple ha estat demanat per el grup municipal d’Units per Avinyonet, UPA, per tal de que es pugui debatre en sessió plenària aquesta qüestió del canvi de nom del nucli de les CAbòries, que per ells és molt important.

Com comentava el portaveu d’UPA, Josep Maria Massana, el 3 d’agost el seu grup va presentar la moció per celebrar aquest ple extraordinari en que partint de l’estudi que va fer Governació de la Generalitat a petició del mateix ajuntament, es plantegi canviar el nom de les Cabòries per el d’Avinyonet.

 

Com explicava Massana a Ràdio Vilafranca, fa mesos que estant intentant que l’alcalde presentés la proposta, però en no fer-ho ells van entrar la moció a primers d’agost per fer aquest ple. Un ple que finalment ha convocat el secretari per imperatiu legal, ja que l’alcalde no ho ha fet en el termini que preveu la llei.  

El ple contempla com a primer punt de l’ordre del dia debatre si hi ha la voluntat de fer aquest canvi de nom, i a partir d’aquí des de l’UPA aporten diverses propostes.

 

UPA fa aquesta proposta, però son conscients que per nombre de regidors, no tenen gaire opcions que aquesta proposta tiri endavant. Per això aporten altres propostes com ara Nou Avinyonet o Avinyó Nou, noms que ja s’havien recollit en els treballs del grup de negociació que fa alguns mesos ja va estar discutint i recollint propostes sobre aquesta qüestió.  

Massana apuntava també que des de l’equip de govern del PSC la intenció és conservar el nom de Les Cabòries, però que ells volen que se’n pugui parlar i que quedin clares d’una vegada les opinions de cada un dels grups, i el perquè no volen els socialistes apostar per el nom d’Avinyonet.

El ple extraordinari per debatre aquesta qüestió està convocat per dilluns a les 12 del migdia a l’Ajuntament d’Avinyonet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: