Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Fòrum Berger Balaguer mostra una selecció d’estampes del mestre del gravat, Enric Ricart

Conegut bàsicament per la seva faceta de gravador, el vilanoví Enric Ricart ocupa un lloc destacat a l’ art català del segon terç del segle XX, sent considerat un dels millors gravadors en fusta o xilògrafs. Al mateix temps, l’ obra de Ricart conté els elements característics del Penedès, on va realitzar la major part de la seva obra. La breu però selecta exposició, que dijous al vespre obria portes al Fòrum Berger Balaguer, mostra estampes, gravats que Ricart feia per pura creació artística i que per tant, són una manifestació lliure de la inspiració de l’ artista.

Les estampes són gravats de mida diversa, algunes vegades acolorides a mà, altres estampades amb aquarel.les o anilines, o en alguns casos en dos colors. Ricart n’acostumava a fer una tirada de 25 exemplars i després destruïa la planxa. Les estampes es venien a galeries d’art, amb la signatura autògrafa de l’ artista.

Puig Rovira ha explicat que se sent personalment satisfet amb aquesta mostra perquè és la selecció d’ estampes de Ricart més important, feta fins ara. L’exposició d’aquest mestre del gravat permetrà conèixer la seva obra més popular com els balls de Festa Major, l’ estampa de Sant Fèlix de l’any 1944 i temes variats com la terra, el paisatge i la verema al Penedès.

A més, l’Obra Social de Caixa Penedès ha reproduït l’Auca de la Festa Major de Ricart que s’obsequiarà al públic. L’ exposició es pot visitar fins el 17 de setembre, a l’ Aula de Cultura del Fòrum Berger Balaguer, de dimarts a diumenge.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: