Dimarts, 26 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament i Caixa Penedès signen una operació de cobertura de risc del tipus d’interès

L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve i el director general de Caixa Penedès, Ricard Pagès han signat un contracte de cobertura de risc del tipus d’interès que limita la fluctuació del tipus d’interès variable en el crèdit que l’Ajuntament de Vilafranca té subscrit amb l’entitat Caixa Penedès des de finals de 2004, per tal de fer front a les despeses ocasionades pel cobriment de les vies del tren.

L’Ajuntament va convidar varies entitats financeres a fer una proposta en aquesta línia i ha optat per la millor oferta que ha estat la que ha proposat l’entitat vilafranquina Caixa Penedès. L’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve valorava de forma positiva que Caixa Penedès hagi estat l’entitat que ha presentat la millor proposta.El director general de Caixa Penedès, Ricard Pagès també es mostrava entusiasmat per aquest conveni i poder col·laborar en la cobertura de les vies del tren.L’objectiu d’aquesta operació a cinc anys, és continuar amb la política de l’ajuntament de realitzar una gestió financera basada en la prudència i la previsió que permetrà preveure amb antelació les pujades del tipus d’interès.Aquesta operativa resulta adient en un escenari de tipus com l’actual ja que si és té en compte quina ha estat l’evolució del tipus en els últims mesos s’observa una clara tendència a l’alça. Mostra d’això és l’evolució de l’Euribor 12 mesos, que ha passat de nivells propers al 2% un any enrera a nivells superiors al 3,5% en els darrers dies.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: