Dilluns, 13 de Juliol de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Bosc Verd critica l’actitud del CCAP en relació amb el parc eòlic de Pontons

El col·lectiu ecologista critica l’actitud de l’Ajuntament de Pontons, que compta amb el vist i plau del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, davant la possibilitat de la instal·lació d’un parc eòlic en una zona forestal, que actualment encara està protegida per la normativa del municipi.

Bosc Verd afirma que l’informe ambiental que justifica el canvi de Normes Urbanístiques de Pontons no mostra la realitat de la biodiversitat de la zona, pel que fa a la fauna i flora, i menysprea la vàlua ecològica d’aquest paratge, tal i com demostren diversos estudis. En aquest sentit, els ecologistes recorden que el Consell Comarcal va prendre el compromís de preservar aquest espai, l’ any 1999, que l’ actual normativa urbanística de Pontons prohibeix la tala i la obertura de pistes en aquesta zona o l’ existència d’un estudi ambiental de la Plana de Matania i els seus entorns, encarregat per el propi ajuntament de Pontons, l’ any 1999, que certifica que és una zona de gran riquesa pel que fa a aus rapinyaires i ratpenats.

També fan al·lusió a l’ estudi de base del Pla Especial de la Serralada Prelitoral de l’ Alt Penedès, del 2001, on ja es demanava la protecció de la Plana de Matania i el seu entorn i al Pla Director de l’ Alt Penedès que contempla la zona com d’ especial interès connector perquè es troba entre dos Espais d’ Interès Natural i esdevé un espai de connexió ecològica.

Per tot això, Bosc Verd lamenta l’ actitud del Consell Comarcal, ja que segons denuncien fins ara no ha fet cap pas per defensar l’ espai, una actitud greu donat que tant el Pla Director de l’ Alt Penedès, com el mateix estudi elaborat pel Consell Comarcal, com les propostes d’ampliació de la Xarxa Natura realitzat pel Consell Comarcal, en demanen la seva preservació.

Des de Bosc Verd demanen a l’ ajuntament de Pontons que es plantegi altres propostes més compatibles amb la preservació del medi ambient.

 

El parc eòlic que es projecta a la Plana de Matania comportaria la instal·lació de més de 30 molins de vent d’un metre i escaig d’alçada cadascun.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: