Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La línia 3 del microbús urbà doblarà el servei a partir del juliol

Les expectatives que va generar la posada en marxa d’aquesta nova línia del bus urbà de Vilafranca no s’ han acomplert. Després de poc més de dos mesos de funcionament, la línia és molt poc utilitzada fins al punt que el president de la Comissió Informativa de Desenvolupament de la Ciutat i Via Pública, Patro Recober, parla de mals resultats.

La línia 3 del bus urbà, que va entrar en funcionament a mitjans d’ abril, és una línia transversal que uneix els barris de l’ Espirall i la Girada, passant per dos punts neuràlgics de la Vila: el Centre i l’ estació de tren.

Inicialment es va dissenyar el recorregut total amb una durada de 30 minuts i la pràctica d’ aquests dos mesos ha demostrat que és inviable. Cada volta del bus comporta uns 5 minuts de retard que s’ acumulen i acaben sent 10 o 12 minuts i per tant, no s’ acompleixen els horaris de pas i els potencials usuaris sembla que han desistit i busquen altres transports.

Per solventar el problema, l’ajuntament està en converses amb l’ empresa que té la concessió del servei i han acordat que la millor solució passa per doblar el servei, amb un total de 2 busos a la línia 3.

L’ entrada en funcionament de la línia 3 també va comportar canvis a la línia 1, que al matí va endarrerir una hora l’inici del servei. Això ha provocat queixes entre els usuaris que la utilitzaven per anar a primera hora a l’Hospital Comarcal, però Recober ha explicat que es va fer per donar servei als usuaris que van a donar el sopar a un familiar al centre sociosanitari Ricard Fortuny i als treballadors de l’ Hospital, que l’ agafen quan pleguen al vespre, ja que sumats són majoritaris.

 

La concessió del microbús urbà finalitza aquest desembre i el regidor Patro Recober ha avançat a Ràdio Vilafranca que es treballa per remodelar i ampliar el servei. L’objectiu és que les dues línies circulars, la 1 i la 2, també arribin a zones que ara estan sense servei com part de Sant Julià, la Girada i el Molí d’ en Rovira i que la línia 2 també funcioni per la tarda.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: