Divendres, 23 d'Octubre de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Cauen les exportacions de vi catalanes, però augmenta el preu mig de venda per ampolla amb DO

Les dades d’exportacions catalanes de vi al primer trimestre de 2006 han confirmat una important tendència a la baixa que fonts empresarials atribueixen al comportament negatiu del mercat durant els mesos de gener i febrer, tot i que reconeixen una certa remuntada al març que esperen que pugui continuar al llarg dels propers mesos.

En termes generals les exportacions de vi català han estat de 41,5 milions de litres, per un valor de 85,5 milions d’euros a un preu mig de 2,15 euros per litre. Respecte el mateix període de 2005 s’ha produït una caiguda del 12,5% en volum i del 4,7% en valor però per contra ha augmentat el preu mig en un 3,7%. Segons les mateixes dades, facilitades per UVIPE a partir de l’informe trimestral de la Federació Espanyola del Vi, per tipus de producte, durant el primer trimestre de l’any s’ha produït una caiguda dels escumosos i del caves del 15,5% en volum i de l’11,7% en valor. Els vins amb Denominació d’Origen, cauen en volum un 4,5% però augmenten en valor un 7,2% cosa que fa que el preu mig també augmenti un 12,2%. Seguint la tònica de les darreres estadístiques també s’observa un important descens dels vins de taula amb un 29,2% de davallada en volum i un 17,2% en valor. Tot i que les dades són negatives per al sector, des d’Uvipe han volgut recordar que les dades interanuals que comprenen els 12 mesos que hi ha d’abril de 2005 a març de 2006 es mantenen positives, amb un augment de l’1% en volum i del 5,8% en valor.D’altra banda Joan Gil ha explicat que Uvipe celebra aquest any el seu centenari, i ho farà amb diverses activitats entre les que destacarà un sopar la propera tardor. L’associació es va constituir l’any 1906 amb el nom de “Sindicato de Exportadores de Vinos de Vilafranca del Penedès” i després de diferents denominacions al llarg dels anys va reconvertir-se com a Unió Vinícola del Penedès, UVIPE, l’any 1977.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: