Dissabte, 20 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Avui, els veïns de Moja, Sant Pere Molanta i Sant Miquel d’Olèrdola comencen la recollida selectiva

Aquesta nit, per primera vegada, als tres pobles d’Olèrdola trauran el cubell de la brossa orgànica a la porta de casa. Tant l’equip d’educadors ambientals de la Mancomunitat de Municipis Penedès-Garraf, que realitza la campanya informativa sobre la nova recollida, com el mateix Ajuntament d’Olèrdola han expressat la seva confiança en què la recollida acabi sent un èxit i assumida per la pràctica totalitat de la població dels tres pobles d’Olèrdola on s’implanta.

 

Una de les educadores de la Mancomunitat, la Júlia Gómez, ha reconegut en una entrevista al magazin La Plaça que el nou sistema porta a porta implica canvis d’hàbits importants per als olerdolencs però està convençuda que funcionarà.

 

Del 15 al 30 de maig s’ han fet 11 reunions amb els veïns dels tres nuclis d’ Olèrdola que s’ han saldat amb bona participació. Així, a les 7 reunions de Moja hi han assistit un total de 385 persones i les de Sant Pere Molanta i Sant Miquel han comptat amb la participació de 403 veïns.

En total, s’estima que les 11 reunions informatives convocades han permès lliurar el material per a fer la nova recollida a prop del 80% dels habitatges. Amb les visites personalitzades dels educadors i les consultes ateses en el punt informatiu obert al Centre Cívic La Xarxa de Moja s’espera poder acabar arribant en els propers dies al 100% dels habitatges.

Per separar la brossa orgànica, cada família ha rebut en les reunions un cubell. Com explica la Júlia Gómez, aquests cubells són personalitzats i permetran un seguiment acurat de tots els veïns.

 

A partir d’ avui, la brossa orgànica es recollirà porta a porta per cada habitatge els dilluns, dimarts, dijous i dissabte. A l’hivern, la recollida no es farà el dilluns. El divendres es l´únic dia que es farà la recollida del rebuig. Cal deixar el cubell orgànic o la brossa de rebuig davant del portal de casa entre les 10 i les 12 de la nit i retirar-lo abans de les 9 del matí de l’endemà. També es reforçarà la presència dels contenidors a la via pública per fer la recollida selectiva de paper i cartró, envasos i vidre.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: