Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Afinity dels Monjos es compromet a continuar treballant per reduir l’ impacte de les olors que emet

Les males olors, que han provocat molèsties i queixes per part dels veïns de la Ràpita i de diferents indrets del municipi, es remunten al 2002. En aquell moment, a requeriment municipal, Afinity PetCare S.A. instal·lada a la zona industrial del Pla de l’Estació, va encarregar un estudi olfatomètric per determinar l’estat de les olors a diferents punts del municipi.

Posteriorment, es va construir una xemeneia de 40 metres per concentrar el focus emissor d’olors i aconseguir treure els fums més amunt i per tant, menys concentrats. Tot i la reducció significativa de les olors, l’empresa va continuar invertint en un tractament per als gasos que surten de la xemeneia amb l’aplicació d’un producte gelatinós específic que neutralitza les partícules d’olor.

Nous estudis han constatat que les mesures aplicades van millorant la situació tot i que Afinity s’ha compromès a continuar treballant per aconseguir el mínim impacte possible d’olors. Una de les mesures que estan a punt d’aplicar és la impulsió dels fums a més velocitat per aconseguir una major dispersió.

Aquest compromís va ser expressat per part dels responsables d’Afinity, dimarts passat, en el decurs d’una reunió que va encapçalar l’ alcalde, Jordi Girona, acompanyat per la pràctica totalitat dels membres del consistori.

Malgrat tot, des de l’empresa reconeixen que el nivell d’olor zero és pràcticament impossible i van recordar a la delegació municipal que no existeix cap normativa aprovada a Espanya que reglamenti la reducció o la mesura d’olors.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: