Dissabte, 30 de Maig de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha presentat a Vilafranca la VI Setmana d’Europa, que vol potenciar el paper dels municipis

L’acte que es va fer dimecres a l’ajuntament de Vilafranca servia per donar el tret de sortida de la sisena edició d’aquesta setmana d’Europa als municipis de Catalunya, que durant els propers dies portarà activitat diversa relacionada amb Europa, la seva construcció i el seu desenvolupament en diferents poblacions d’arreu de la geografia catalana.

A banda de presentar els actes de la setmana, l’eurodiputada Maria Badia ha ofert una conferència amb el títol “Fem Europa des dels municipis”, i que ha volgut ressaltar el paper que els ajuntaments, com a administració més propera al ciutadà, han de jugar en el desenvolupament de la idea d’Europa. De fet, Badia ha destacat també l’important tasca que en aquest sentit, i a través de diferents programes i projectes du a terme l’ajuntament de Vilafranca.

 

L’europdiputada ha remarcat que des de la comissió europea es vol primar la cooperació i el treball conjunt a nivell dels diferents països de la Unió; i que per aquest motiu els diferents projectes que es tiren endavant han de ser transnacionals.

 

L’acte de presentació ha comptat amb la participació de l’alcalde de Vilafranca, Marcel Esteve, i del president del Consell Català del Moviment Europeu, Joaquim Llimona.

A la capital de l’Alt Penedès a banda de l’acte inaugural d’avui, la setmana Europea portarà a Vilafranca la hissada de la bandera europea el dia 9 de maig i la conferència aquest mateix dia sota el títol “Europa des dels inicis, diversitat de cultures”, que s’adreça a alumnes de batxillerat. El dia 12 de maig tindrà lloc una hora del conte dedicada a aquest tema d’Europa, a la biblioteca Torras i Bages; i també cineclub dedicarà una pel·lícula a aquesta qüestió.

Al llarg d’aquest mes es farà repartiment de material informatiu sobre Europa a les escoles i instituts de la vila.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: