Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’alenteix el creixement de l’ocupació al Gran Penedès, on la construcció continua sent el motor

L'Informe ADEG de Conjuntura Econòmica, corresponent al primer trimestre de 2006, destaca l'alentiment de les dinàmiques d'ocupació a les comarques de l’ Alt, el Baix Penedès i el Garraf.

En relació a l’activitat econòmica dels territoris analitzats recull un alentiment en el ritme de creixement de l’ocupació, que en el cas de les comarques de l’Alt i Baix Penedès, les situa per sota del ritme de creixement mitjà català. Per sectors d’activitat, la construcció segueix sent el motor de l’ocupació a les tres comarques, mentre que la indústria continua perdent protagonisme, amb l’excepció de la comarca del Baix Penedès, on registra un bon comportament. La resta de sectors han tingut un comportament positiu generalitzat amb l’excepció del sector hoteler a la comarca del Baix Penedès.

Quant al mercat de treball, hi ha un canvi de tendència en l’evolució de
l’atur registrat en el primer trimestre d’enguany, que creix respecte el mateix trimestre de l’any anterior. Pel que fa a la contractació, s’observa un creixement del nombre de contractes indefinits, en relació amb els períodes anteriors. Finalment, en el primer trimestre de 2006 repunta el nombre d’accidents laborals, trencant la dinàmica positiva observada l’any anterior de disminució de la sinistralitat laboral.

La primera edició de l’Informe de Conjuntura ADEG relatiu a l’any 2006
incorpora com a novetat l’anàlisi de l’evolució, en els darrers quatre anys,
del nombre d’habitatges iniciats i acabats. Així, les dades mostren l’augment de la construcció d’habitatges iniciats a les tres comarques, sent significativa la ràtio d’habitatges iniciats per cada mil habitants a la comarca del Baix Penedès, que la situa com una de les comarques catalanes capdavanteres pel que fa a la construcció d’habitatges per habitant.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: