Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelles signa un conveni d’inserció social per a dinamitzar la zona de Les Dous

L’Ajuntament de Torrelles dinamitzarà el paratge de Les Dous mitjançant un conveni amb l’empresa d’inserció social En-llaç, la primera que efectuarà un projecte innovador d’inserció social a la comarca. L’acord, signat és un projecte innovador que permetrà la recuperació d’espais naturals del municipi mitjançant la inserció laboral de persones que es troben en risc d’exclusió social

Potenciar els atractius turístics del poble, protegir el seu entorn natural, promocionar la cultura i fomentar la sostenibilitat són els objectius que han impulsat l’Ajuntament de Torrelles a engegar aquest projecte que integra les vessants ecològiques i socials, dos dels eixos de futur d’aquest municipi.

La vessant ecològica permetrà la recuperació del paratge de Les Dous, un espai natural privilegiat de 30.000 m2 on l’aigua és la protagonista indiscutible amb 35 fonts i un espectacular salt d’aigua de 20 metres. Pina comentava que porten alguns mesos treballant, i la feina definitiva es veurà ben aviat.

 

L’atractiu d’aquest paratge ha facilitat la instal·lació d’una zona d’esbarjo, i a més de les activitats de lleure, l’Ajuntament té previst ubicar un punt d’informació turística per donar a conèixer les rutes, les possibilitats d’excursions així com les activitats culturals de la zona, l’ampli ventall de flora i fauna, la gastronomia local i els productes amb denominació d’origen.

Totes aquestes fites s’aconseguiran amb la posada en marxa d’un programa de promoció sociolaboral que portarà a terme En-llaç, empresa sense afany de lucre que promou la inserció de persones en risc d’exclusió social. Aquesta cooperativa dóna suport, forma i incorpora al món laboral a aquestes persones en el marc de projectes que fomentin l’ecologia i la sostenibilitat, les teràpies alternatives i els tallers de cultura i pau. Per aquest motiu, el paratge de Les Dous també acollirà properament cursos i trobades vinculades a aquests àmbits.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: