Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Societat Municipal d’Habitatge inicia un canvi de tendència per assumir més habitatge protegit

Dimarts es va celebrar el ple ordinari de l’Ajuntament de Vilafranca, el qual es va constituir en junta d’accionistes de les diferents empreses municipals per fer balanç de la gestió i per aprovar els seus pressupostos.

Entre d’altres es va presentar l’exercici de la Societat Municipal d’Habitatge, que té números positius per primera vegada en molts anys. En concret un superàvit de 132 mil €, resultat de la venda de pisos de la Muralla. La societat ha incrementat el patrimoni i tal i com va comentar el regidor d’urbanisme, Josep Colomé, s’ha produït un canvi de tendència amb l’objectiu d’assumir més promocions d’habitatges. Per part de CiU, Pere Regull, va avançar el vot a favor , però va criticar la manca de dinamisme de la societat, per entendre que caldria que l’ajuntament assumís els projectes de forma directa. El regidor del PP, Josep Ramon, va plantejar una pregunta sobre un pla de tresoreria de la societat. Els comptes es van aprovar amb el vot a favor de tots els grups. També per unanimitat es van aprovar els comptes de la Societat Municipal d’Aigües, amb un volum de 4 milions i mig d’euros. El president de la societat, Joan Pareta, va destacar que tot i incrementar en un 2’2% el nombre d’abonats s’ha reduït l’aportació d’aigua a la xarxa en un 1’25%, el que significa un important estalvi d’aigua. Pareta destacava que en part aquest estalvi es pot deure a la campanya “Gota a gota s’esgota”. El regidor de la CUP, Otger Amatller, destacava positivament aquesta iniciativa.En relació a la soceitat SOVIPAR, que gestiona els aparcaments, es va demanar per part de l’oposició que l’ajuntament assumeixi la gestió directa de les zones blaves a partir de la finalització de la concessió amb SABA, que s’ha de produir aquest proper estiu. CiU va demanar també que sigui l’ajuntament qui assumeixi directament el projecte del nou aparcament a la rambla.El ple també va aprovar, amb l’abstenció de la CUP, la modificació de determinats punts de l’ordenança d’establiments de pública concurrència. Entre d’altres per evitar que es creïn locutoris amb la llicència de bars, o per concretar la normativa sobre nous locals d’oci nocturn i la necessitat que disposin d’aparcament. Otger Amatller va considerar que els canvis penalitzen només un determinat tipus d’establiments. Per la seva part el republicà Ramon Xena va recordar que és una aprovació inicial, que cal un diàleg però que s’ha de respectar el dret dels veïns al descans. En l’apartat de mocions se’n va aprovar una que presentava ERC reclamant l’ús del català en el Registre Civil. També van donar suport tots els grups a una moció que presentava la CUP reclamant que els trens de rodalies estiguin adaptats per a les persones amb disminució.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: