Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Cambra de Comerç destaca que l’Alt Penedès és la més dinàmica de la província de Barcelona

Per quart any consecutiu, la Cambra de Comerç de Barcelona i la Diputació de Barcelona presenten l’Informe territorial de la província de Barcelona 2006, una publicació que fa balanç anual de l’evolució econòmica de la província i de les comarques barcelonines i, completa l’anàlisi amb monografies i estudis especials que aprofundeixen en el coneixement d’aspectes concrets de la nostra realitat econòmica més propera.

L’Informe repassa l’evolució individual de les 11 comarques en què es divideix la província. Pel que fa a l’Alt Penedès és la comarca que recull els millors resultats percentuals. Per exemple en creixement del PIB, s’haumenta un 5’3%, l’índex més alt de les 11 comarques, i superior també al conjunt de Catalunya. En relació als assalariats la nostra comarca creix un 4%, mentre que el promig de la província és del 2’5%. També en relació als assalariats del sector industrial l’Alt Penedès és la comarca que té un major increment, del 2%, mentre que al conjunt de la província es produeix un descens del 2’7%. En quan a població el Garraf és la comarca que ha crescut més, un 4%, seguida també per l’Alt Penedès que ha crescut un 3’6%. En relació a la taxa d’atur la nostra comarca és la que ofereix un millor índex, amb el 5’1%, mentre que al conjunt de la província l’atur se situa en el 6’8%. Per que fa al seu conjunt la província de Barcelona, representa el 75% del valor afegit brut i el 77% de les empreses de Catalunya.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: