Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Hospital Comarcal de l’ Alt Penedès ha organitzat una Jornada de prevenció de riscos laborals

<p align="left">El tema que s&rsquo;ha tractat era la viol&egrave;ncia vers els professionals de la salut i la jornada s&rsquo;ha desenvolupat a l&rsquo;auditori del F&ograve;rum Berger Balaguer.

<p align="left">Les diferents taules que configuraven la jornada analitzaven el fenomen de la viol&egrave;ncia, identificant els factors de risc, les estrat&egrave;gies preventives que cal adoptar, així com els sistemes de dissuasió, les diferents fases d&rsquo;una situació de conflicte i com manejar-les en cada cas, així com l&rsquo;atenció i reparació dels efectes causats als professionals afectats.

<p align="left">Els ponents que participaven en les diferents taules eren persones que coneixen el fenomen com a professionals o com experts en diferents camps que hi tenen relació. Un dels ponents era el catedr&agrave;tic de psicologia social aplicada de la Universitat Aut&ograve;noma de Barcelona, Josep Maria Blanch, que considerava que una de les assignatures pendents era millorar tamb&eacute; la formació dels professionals que atenen als usuaris dels centres sanitaris. Segons Blanch, millorar la informació que es dona a l&rsquo;usuari, i que aquesta sigui m&eacute;s entenedora, pot ajudar a reduir les tensions.

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">&nbsp;

<p align="left">

<p align="left">&nbsp;

Les conclusions de la jornada, en forma de protocols d&rsquo;actuació unificats, formaran part d&rsquo;un projecte de recerca impulsat des de la Societat Catalana de Seguretat i Medicina del Treball a fi i compte d&rsquo;investigar el fenomen de viol&egrave;ncia de l&rsquo;usuari vers el professional de la salut i poder adoptar les mesures preventives necess&agrave;ries, disposar d&rsquo;un sistema unificat de notificació d&rsquo;incidents per Internet i valorar la incid&egrave;ncia que ha tingut en els professionals que han estat víctimes d&rsquo;un incident. &nbsp;

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: