Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Jornada de suport al Tibet organitzada per Amnistia Internacional

La plaça de la vila era ahir escenari d’una jornada de suport al Tibet, organitzada des d’Amnistia Internacional. L’objectiu concret d’aquesta acció era recollir suport per al tancament de la presó de Drapxi, i que s’alliberin els presos de consciència tibetans

Amnistia Internacional, la xarxa d’activistes Suport al Tibet i la Casa del Tibet de Barcelona, van desenvolupar ahir una jornada plena d’activitats per conèixer la situació que es viu a aquesta regió de la Xina. Concretament, l’objectiu que es persegueix és que es tanqui la presó de Drapxi i que s’alliberin els presos de consciència tibetans. Des d’Amnistia Internacional volen denunciar, en general, la situació dels drets humans a la República Popular de la Xina i, especialment, a la regió del Tibet.

Amnistia no es posiciona respecte el conflicte en un nivell polític però sí reclama que els drets de les persones detingudes siguin respectats. De fet, Amnistia Internacional és una ONG mundial independent que s’esforça per prevenir i millorar algunes de les pitjors violacions dels drets humans que cometen els governs i els grups armats d’oposició. Ho fa basant-se en la Declaració Universal dels Drets Humans de 1948 i en acords posteriors de les Nacions Unides. El president de casa tibet, també present en aquesta jornada, agraia les mostres de suport.Moltes persones i entitats van participar en aquesta jornada. És el cas de la coral l’Espinguet, Armand Beneito o Laia Monteagudo, que ja sigui amb música, poesia o narracions van col·laborar en difondre la causa tibetana. A la mateixa plaça de la vial també es recollien les signatures de suport i es construïen unes banderoles de suport als presos tibetans. També es podien trobar productes d’artesania del tibet així com informació sobre com seguir col·laborant en aquest projectes solidari. La jornada va acabar amb un concert de la cantant de blues Big Mama.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: