Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Els Verds presenten les previsions per aquesta temporada, marcada per el concurs

Lluís Esclasans, el cap de colla dels Castellers de Vilafranca, va presentar ahir els principals objectius de la colla per aquesta temporada que tot just acaba de començar. Esclasans va explicar que enceten el seu tercer any al capdavant de la colla, amb menys nervis i amb més credibilitat dins de la colla.

No obstant va recordar que tenen una espina clavada que seria el fet de no haver aconseguit descarregar des de 1996 un castell superior al 4 de 9 amb agulla. Segons Esclasans, no pot ser que una colla del nivell dels Verds es trobi en aquesta situació. Per tant, s’ha programat la temporada amb la intenció de solucionar aquesta qüestió.

La primera de les cites importants per la colla vilafranquina, serà aquest diumenge en l’actuació de Fires, i en que els castellers tenen ja la intenció de portar a plaça el 5/8, un castell pel qual Esclasans es mostrava il·lusionat.

A banda d’aquest, els Verds portarien a plaça el 4 de 8 amb agulla i provablement el 3 de 9 amb folre. Una actuació que podria acabar amb el pilar de 6, tot i que està en funció dels canvis que s’han fet en cassoleta i anxaneta.

El primer castell de gamma extra dels verds es podria veure un any més a Mataró, i seria segurament la torre de 9 amb folre i manilles.

Un altra dels reptes importants de la temporada serà el concurs de Tarragona, el dia 1 d’octubre, en que els Castellers aspiren a revalidar els triomfs dels darrers anys, i confirmar que en la dècada de 1996 a 2006 la colla dels Verds ha estat la dominant del panorama casteller havent guanyat en aquests 10 anys cinc concursos.

Aquesta presentació de la temporada va servir també per tal de formalitzar novament el conveni amb l’empresa Mútua Flequera per continuar la col·laboració que ja es va iniciar l’any passat. El president de la colla dels Castellers, Josep Cabré, i Santi Gómez, en representació de la Mútua, van signar l’acord, tot i que no van voler fer públic el valor econòmic del conveni.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: