Dimecres, 12 d'Agost de 2020
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El PP de Catalunya reivindica la creació de la vegueria del Penedès,

La diputada del PPC al Parlament de Catalunya, Dolors Montserrat, ha reivindicat mitjançant una proposta de resolució la creació de la vegueria del Penedès. La diputada ha explicat que la nova organització territorial de Catalunya era un més dels objectius que s’havia plantejat el Govern de la Generalitat a l’inici de la legislatura i "a hores d’ara encara està lluny d’assolir un acord per tal que pugui fer-se realitat".

Per aquest motiu, Dolors Montserrat demana crear un nou àmbit funcional de planificació territorial -dins la revisió del Pla Territorial de Catalunya- que inclogui les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i aquells municipis de l’Anoia i voluntàriament i lliure, s’adhereixen a aquesta iniciativa.Segons ha explicat la diputada, les diverses propostes que s’han anat coneixent des de diverses instàncies del Govern de la Generalitat semblen donar lloc a la creació de set vegueries que en molts casos no s’ajusten a la realitat econòmica, social i cultural de Catalunya.Per aquests motius, molts municipis de les comarques de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia han aprovat mocions en la que insten al Govern a crear la vegueria del Penedès que inclogui municipis d’aquestes quatre comarques. En aquest sentit, el PP es fa ressò d’aquesta demanda de creació de la vegueria del Penedès que, per altre banda té els seus orígens històrics en l’antiga Vegueria de Vilafranca al segle XIV.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: