Diumenge, 28 de maig de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ràdio i TVVilafranca presenta un disc amb 64 poemes d’autors penedesencs musicats per Paton Soler

El cantautor vilafranquí va iniciar l’any 2000 dins del magazine matinal de Ràdio Vilafranca, La Plaça, un espai titulat “Una veu per als poetes”, que consistia en escollir un poema d’autor penedesenc i musicar-lo, interpretant-lo el primer dia de cada mes als estudis de l’emissora. La primera part d’aquest espai va durar tres anys i es van musicar 40 poemes.

L’any passat , per la Diada de Sant Jordi, l’espai de ràdio es va transformar en un programa de televisió, que s’ofereix un cop per setmana. La idea inicial era la de fer un any sencer, amb 52 setmanes, però finalment, i amb el suport de diversos estudiosos de la cultura del Penedès, el programa s’ha ampliat fins als 64 capítols, que són els poemes que recull el CD.El treball de Paton Soler consisteix en la selecció d’un poema determinat, sense repetir en cap cançó el mateix autor. Això ha comportat que s’hagi musicat poemes d’escriptors molt diversos. Alguns clàssics i d’altres més desconeguts o moderns. Paton Soler està especialment satisfet de les darreres incorporacions suggerides per estudiosos locals. L’enregistrament del CD comptarà amb l’afegit d’alguna instrumentació lleugera i d’un llibret amb els poemes musicats. Entre les noves incorporacions que es poden veure aquestes darreres setmanes en el programa hi figura un poema inèdit d’Eugeni d’Ors i també hi ha poemes d’altres autors significatius per la cultura penedesenca com Pere Alegret, Rodolf Llorenç i Jordana, Eduard Valenciano o Pere Mas i Perera. El programa Poemes pel Penedès dura quatre minuts i ofereix una breu entrevista per situar a l’autor i la interpretació musical del poema.L’espai s’emet per Vilafranca TV els dissabtes a les tres i vint i cinc minuts de la tarda, i també es reposa en la programació els dijous.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: