Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Les AMPES de Vilafranca organitzen tallers sobre els adolescents i les drogues

Un any més, les associacions de pares i mares dels Instituts i escoles d’ educació secundària, conjuntament amb l’ Ajuntament de Vilafranca, ofereixen formació als pares amb fills adolescents.

Avui comença un taller que explicarà com afrontar els canvis dels fills, propis de l’ adolescència, dirigits a pares i mares de joves de 1er i 2on d’ ESO. El taller, que estarà conduït per la psicòloga i psicoanalista, Rosa Lahoz, abordarà al llarg de 4 sessions els canvis físics, psicològics i socials, com viuen els pares aquests canvis, si és necessària la confrontació generacional i les pors dels pares.

En la mateixa línia, el 26 d’ abril començarà un altre taller titulat “No hi ha qui els entengui!” dirigit als pares i mares de 3er i 4art d’ ESO. En aquest cas, consta de 6 sessions perquè segons la tècnica de salut comunitària, Imma Marrugat, s’ aprofundirà en totes les qüestions. El bulling, l’ anorexia, el diàleg amb els joves i la confrontació generacional seran alguns dels temes que es tocaran, sota la direcció de la psicòloga, Rosa Lahoz.

Com a novetat, aquest curs les AMPES programen dos tallers sobre les drogues, que seran conduïts per professionals del Centre de Prevenció i Tractament de les Drogodependències, el CAS.

 

Demà dijous comença el primer taller, que sota el títol “Prevenim el consum de drogues en els adolescents. Què hi podem fer?”, s’ adreça als pares i mares de joves de 1er i 2on d’ ESO.

El 20 d’ abril començarà l’ altre taller que s’ ha titulat “Què podem fer quan els nostres fills coquetegen consumint drogues?” per als pares i mares de 3er i 4art d’ ESO. Aquest taller, que durarà 3 dijous, va encaminat a facilitar eines als pares perquè puguin intervenir en els problemes de consum de substàncies dels joves i adolescents.

Els tallers tenen un cost d’ entre 15 i 30 euros, en funció de la durada, i per inscriure’s cal adreçar-se a les AMPES de les escoles o Instituts dels fills. Els tallers es fan a l’ Escorxador, de 8 a 2/4 de 10 de la nit.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: