Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Gelida construirà una nova biblioteca a l’ antiga torre modernista de Can Valls

Creada fa gairebé 20 anys, la biblioteca Jaume Vila i Pascual ha quedat petita i l’ ajuntament de Gelida, en col·laboració amb la Generalitat i la Diputació de Barcelona, treballa en el projecte de construcció d’ una nova biblioteca.

La biblioteca gelidenca, ubicada al Carrer Major, encara pertany a la xarxa de biblioteques de la Generalitat que ha traspassat aquesta competència a la Diputació. Gelida farà el canvi properament i en aquest context, s’ emmarca la construcció del nou equipament.

La nova biblioteca es construirà a costat de la torre de Can Valls, aprofitant els jardins que ofereix aquesta antiga torre d’ estiueig, com ha explicat la responsable de la biblioteca, Montse Julià.

 

En el pressupost municipal d’ aquest any ja hi ha una partida de 40 mil euros destinada a la redacció del projecte però abans de treure el concurs d’ adjudicació, una comissió redacta el programa funcional que recollirà els usos i les característiques del nou equipament. El programa funcional estarà llest en uns 3 mesos i passat l’ estiu, ja podria sortir el concurs públic d’ adjudicació del projecte.

El regidor de Cultura de Gelida, Gil Coma, ha explicat a la nostra emissora que també contemplen la possibilitat que el nou edifici aculli l’ arxiu municipal, actualment a la Casa de la Vila.

El nou equipament tindria uns 100 m2 repartits en una o dues plantes i en el futur, comptarà amb la torre de Can Valls per a usos complementaris a la biblioteca.

Tot i que encara no hi ha ni el projecte redactat, l’ ajuntament de Gelida treballa amb la hipòtesi que les obres de la nova biblioteca començarien l’ any 2007 i tindrien una durada de dos anys aproximadament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: