Diumenge, 21 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Des de la CUP denuncien que la situació de les rieres principals de Vilafranca és molt preocupant

La Riera de Llitrà, a la zona esportiva, conserva part de la seva vegetació però cada cop n’hi ha menys. A més, s’hi produeixen molts abocaments de residus sòlids.

D’altra banda, uns veïns amb terrenys a la zona esportiva van fer arribar a la CUP una denúncia segons la qual també hi ha abocaments residuals a la riera de Llitrà, probablement procedents de la zona esportiva, segons diuen. Aigües de Vilafranca ja va fer una actuació en el seu moment per solucionar el problema però, des de la CUP, creuen que va ser totalment insuficient. Pel que fa a la riera d’Adoberia, anant cap a Barcelona, ja ha perdut tota la vegetació de ribera a causa del creixement urbanístic i l’agricultura; de manera que demanen que es faci una acció per recuperar-la. En definitiva que es prioritzi una actuació sobre les rieres i que l’ajuntament encapçali aquesta demanda.En aquest sentit, la CUP creu que la regidoria de Medi Ambient hauria de prioritzar les accions que emprèn en l’àmbit medi ambiental i de gestió de residus. D’altra banda, la CUP presentarà al proper ple una moció sobre els residus. El motiu és que el costum d’usar i llençar provoca que cada cop hi hagi més residus i, per tant, que siguin més difícils de gestionar. Des de la CUP creuen necessari que es potenciï una reducció dels residus. Els membres de la CUP plantejaven el sistema de recollida porta a porta que es fa actualment a Sant Sadurní d’Anoia com a possible via per reduir la quantitat de residus a Vilafranca.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: