Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Una de les novetats de Firaví 2006 serà la instauració d’un premi per reconèixer la tasca de promoci

Representants dels diferents sectors implicats en l’organització de la Fira Tècnica de la Vinya, el Vi i el Cava, han presentat avui el programa definitiu d’activitats.

La quinzena edició de la Fira es celebrarà a Vilafranca entre els dies 16 i 18 de febrer i compta com a principal novetat amb la presentació del primer Míting Internacional Turisme de les Rutes del Vi. Seran un total de 97 expositors i 4000 metres quadrats d’exposició. L’alcalde de Vilafranca i president de Firaví, Marcel Esteve, ha assegurat que les pretensions de l’organització del certamen passen, no només per la celebració de la fira cada dos anys, sinó per aconseguir fer del Penedès un punt de referència en l’àmbit del món vitivinícola. Per aquest motiu s’ha fet una aposta important en un sector en expansió com és el del turisme enològic. El míting internacional ha de servir per oferir un debat tècnic a tots els sectors econòmics interessats, però també tindrà , el dissabte 18 de febrer, una jornada de portes obertes al públic.El conseller delegat de Firaví, Joan Pareta, ha avançat algunes de les novetats més destacades. Per exemple s’instaura el premi Firaví, per distingir a una persona que hagi destacat en la promoció de la cultura del vi i el cava i que aquest 2006 recau en la cuinera de Sant Pol de Mar, Carme Ruscalleda, la primera dona de l’estat que ha aconseguit tres estrelles de la prestigiosa Guia Michelín.

Aquesta és la primera edició de la fira que ha estat organitzada a nivell tècnic per part de la Unió Empresarial del Penedès. El seu president, Albert Calzada, s’ha mostrat satisfet de la resposta del sector. En la vessant tècnica i de maquinaria hi haurà 85 expositors i 2.600 metres quadrats d’exposició, una xifra inferior a la d’altres edicions, però , en canvi , hi ha una presència important d’empreses vinculades al sector enoturístic.

Calzada ha explicat que s’ha fet un esforç per transformar Firaví d’un ambient comarcal a un àmbit de referència de tot Catalunya.D’altra banda el director de la patronal vinícola, Joan Gil, ha explicat que en aquesta ocasió s’ha optat per substituir les jornades tècniques per unes sessions de debat per plantejar quins son els principals reptes de futur del sector. En relació a les rutes de turisme, hi haurà també una intervenció específica del Consorci de Promoció Turística de l’Alt Penedès. El seu president, Lluís Valls , ha explicat que dins del míting internacional hi haurà presència física amb uns plafons que explicaran les 7 rutes del vi i el cava de l’Alt Penedès. D’altra banda s’organitzaran actes oberts a la participació , amb un tast de vins dolços i concert de pop rock, una visita infantil a la vinya o visites per adults. En la vessant cultural el Firaví comptarà també amb Enoclàssica, un concert de música clàssica i maridatge de vins que es celebrarà a la Capella de Sant Joan el divendres 17 de febrer. D’altra banda ses projectarà un reportatge de Pep Puig amb guió de Jordi Romeu, amb el títol de "El Vi i el Penedès: Paisatge, cultura i qualitat de vida", i el Museu de Vilafranca organitza una exposició sobre el vi i el territori, que es podrà veure en el pavelló de Firaví.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: