Dissabte, 13 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Més de 250 persones ja han fet arribar els seus suggeriments sobre els usos del nou espai públic gen

La consulta ciutadana entorn els usos del nou espai públic generat pel cobriment de les vies que ha engegat l’Ajuntament de Vilafranca es troba en aquests moments en ple funcionament.

El Quadern per al debat ciutadà, una eina dinàmica de debat col·lectiu, s’ha fet arribar a través de molts canals i mecanismes diferents segons al col·lectiu al que anava adreçat, per tal d’acostar-lo al màxim de persones que resideixen al municipi i el més representatives possible.El quadern ha arribat a les famílies, a través dels infants de totes les escoles d’infantil i primària de Vilafranca. Als tres Instituts l’estan treballant amb els nois i noies a les aules. S’han dut a terme diferents tallers amb joves. S’ha enviat a totes les entitats i associacions de la vila tan a través de l’Escorxador com del Casal de la dona. Als casals d’avis s’han fet dos tallers amb les persones que hi assisteixen habitualment.Fins ara el servei de participació ciutadana de l’Ajuntament disposa ja d’uns 120 quaderns emplenats per un total d’unes 250 persones. La majoria de les propostes provenen de veïns residents al barri del Poble Nou, un 27%, seguits pels de La Girada, el 14%, l’Espirall amb el 13% i Sant Julià amb l’11%. A la resta de barris la participació és menor. De les dades que s’han pogut extreure dels quaderns emplenats es pot dir que de les persones que han participat un 48% són dones i un 52% homes. Aquestes dades són tan sols orientatives ja que encara no es disposa dels quaderns que les famílies han de retornar a les escoles i les dels joves dels instituts.

Aquest procés de recollida de suggeriments estarà obert fins al 17 de febrer. A partir de llavors es farà el buidatge de les dades obtingudes de la totalitat dels quaderns rebuts.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: