Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El ple de Sant Martí es manifesta favorable al Pla director, gràcies a una moció del PSC

El ple de dijous al vespre a Sant Martí Sarroca es preveia interessant, si més no per que era el primer que es convocava des del trencament del pacte de govern entre CiU i PSC.

Els diferents punts tractaven sobre qüestions relacionades amb l’ordenament urbà del municipi, però un dels punts més calents va arribar quan el PSC va presentar una moció amb caràcter d’urgència per demanar que el consistori es pronunciés sobre la proposta que fa el Pla Director de l’Alt Penedès per Sant Martí. La moció va ser acceptada amb els 6 vots a favor del PSC i ERC, i els 5 vots contraris del grup de CiU. La discussió tenia la seva importància ja que l’alcalde Ramon Carbó, de CiU, s’havia manifestat reiteradament contrari al model que proposa el Pla per al seu municipi. Finalment, la moció de recolzament al model que presenta el Pla Director per Sant Martí, va ser aprovada per 6 vots favorables, PSC i ERC, i 5 vots en contra del grup de CiU. Pere Tort, el cap del grup socialista, es mostrava satisfet d’aquest resultat que deixa clar que la majoria de l’ajuntament considera que aquesta planificació es positiva per Sant Martí.

Del resultat d’aquesta votació, Tort extreu també que es pot considerar que queda clar que les declaracions de CIU per justificar en un desacord sobre el Pla Director el motiu de trencar el pacte de govern no son més que una excusa per no tornar l’alcaldia el darrer any al PSC.

També apunta Tort que a partir d’ara, i donant compliment a aquest acord de ple, l’alcalde haurà de defensar la postura favorable al Pla Director que han impulsat PSC i ERC.

 

La moció contemplava també tres punts més. D’una banda estipulava que si els municipis de Guadiola i Vilobí volien sumar-se a l’àrea formada per Pontons, Torrelles i Sant Martí, se’ls donaria suport per fer-ho; d’altra banda es demana tancar la variant oest que contempla el Pla Director, que va dels Monjos fins a Pacs, per tal que s’allargui fins a les Cabanyes i la Granada i permeti enllaçar amb la C-15 i la N-340. Finalment es demana que la carretera que va de la Rovira Roja fins a Guardiola s’arrangi o es faci nova, ja que no està en condicions.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: