Dissabte, 27 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Ha nascut a Vilafranca l’ associació d’ ajuda en el dol, "Tornar a somriure"

L’ associació,constituïda aquest gener, neix fruit de la demanda d’ un grup de vilafranquins que han perdut una persona estimada i han pogut constatar les dificultats per trobar suport psicològic.

Fins ara hi havia dues opcions: anar a una consulta psicològica privada pagant o bé anar a Barcelona, on funcionen diversos grups de dol, però això implica temps i no tothom pot.

Per aquest motiu, un grup de persones que han viscut aquesta situació han decidit associar-se, sense ànim de lucre, amb la intenció d’ ajudar a tothom que hagi perdut un ésser estimat i necessiti ajuda ja sigui de suport psicològic, legal o social.

Tornar a somriure ofereix bàsicament suport psicològic individual, familiar i en grup, és a dit teràpia grupal.

Una de les impulsores de l’ associació, la psicòloga Anna Romeu, ha explicat que els grups de dol es reuniran quinzenalment.

Inicialment començaran amb un grup de dol format per pares i mares que hagin perdut un fill o una filla, ja que és una de les pèrdues més traumàtiques i continuaran amb un grup de parelles i d’ altres familiars.

En les trobades del grup de dol, inicialment hi haurà una psicòloga que orientarà i explicarà quines conductes són correctes i quines no, així com les fases que els afectats aniran vivint fins a tornar a somriure.

Segons ha explicat Romeu en una entrevista a La Plaça, davant una pèrdua dramàtica se segueix un procés similar. Es comença per la fase del xoc, passant ràpidament a la negació i a la tristesa. A continuació, arriba la ira, després la fase d’ acceptació i finalment la de la normalització. Aquest procés pot durar entre un i set anys, en funció de cada persona.

Romeu afirma que al principi del dol és bàsic rebre ajuda professional, però que mai arriba tard.

Tornar a Somriure també té previst oferir suport legal, burocràtic i programar activitats i xerrades. Els grups de dol de l’ associació es reuniran quinzenalment, a l’ Escorxador de Vilafranca. Per més informació podeu trucar als telèfons 93 890 12 36 i 93 890 23 60 o anar a l’ Avinguda Tarragona número 62, 6º 2º.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: