Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Es presenta el llibre Ramon de Penyafort, jurista internacional del Castell de Penyafort

La presentació va comptar amb la presència de Joan Solé i Bordes, responsable d’un estudi sobre aquests documents del prior de l’ordre dels dominics Llorenç Galmés, el responsable de la troballa

L’Auditori del Museu del vi acollia ahir la presentació del llibre Ramon de Penyafort, jurista internacional del castell de penyafort, que recull documentació fins ara inèdita del sant.

El llibre recull una reivindicació del sant, escrita el segle XVIII, acompanyada d’un estudi de Joan Solé i Bordes sobre la importància dels treballs realitzats pel sant dins el dret català. Aquesta edició ha anat a càrrec d’Omnium cutlural, dins la seva col.lecció de temàtica penedesenca Quaderns de la Palma per recuperar textos de rellevància cultural i literària de la nostra comarcal.

Aquest volum en concret gira entorn a un text del segle XVIII titulat Nobilíssima descendia de Sant Raimundo de Peñafort. II Maestro General del Sagrado Orden de predicadores, una crònica fins ara inèdita que va ser localitzada per Llorenç Galmés a Roma, concretament a l’Arxiu General de l’ordre, que es troba situat a l’església de Santa Sabina.

Llorenç Galmés va ser ahir en la presentació del llibre per explicar la importància d’aquesta docuementació.

El volum també consta de dos apèndix. Un d’ells amb el text castellà original i el segon reprodueix alguns capítols de la crònica que el dominic pare Rebullosa va escriure al segle XVII per recollir les celebracions efectuades a Barcelona l’any 1601.

En la presentació és va destacar principalment la importància dels treballs d’aquest sant com a jurista i en la seva tasca dins la historia del dret català.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: