Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

UNIÓ DE JOVES PAGESOS ES MOBILITZA DEMÀ DAVANT EL PARLAMENT PER LES MANCANCES DEL PRESSUPOST

El projecte de pressupost del Govern de la Generalitat que està previst aprovar demà dimecres, 21 de desembre, no cobrirà , segons Unió de Pagesos, les necessitats dels joves que vulguin incorporar-se al sector. Per això, la Unió de Joves Pagesos s'adhereix a la concentració convocada per Unió de Pagesos, a partir de les 9 [...]

El projecte de pressupost del Govern de la Generalitat que està previst aprovar demà dimecres, 21 de desembre, no cobrirà , segons Unió de Pagesos, les necessitats dels joves que vulguin incorporar-se al sector. Per això, la Unió de Joves Pagesos s’adhereix a la concentració convocada per Unió de Pagesos, a partir de les 9 del matí, davant del Parlament de Catalunya a Barcelona.

L’agrupació demana que el Govern consideri el sector agrari com a prioritari per tal, entre d’altres, de facilitar les incorporacions de joves, ja que el sector perd any rere any població activa.

El sindicat recorda que per acabar d’atendre els plans de millora de la convocatòria del 2003, el Departament ja va haver d’usar recursos extra: el plurianual del 2005 i després el plurianual del 2006. Malgrat aquesta experiència, el govern torna a destinar un pressupost insuficient a la incorporació de joves al sector agrari, amb una partida que no resoldrà totes les sol·licituds d’incorporació de la convocatòria 2004/05. Davant aquesta situació, la Unió de Joves Pagesos proposa revisar el pressupost i incrementar la partida de "Modernització de l’empresa agrària".

Unió de Joves Pagesos exigeix també regularitat en la publicació de la convocatòria de les sol·licituds dels plans d’incorporació i millora, ja que cada any acumula més retard. El sindicat també demana fixar l’import dels ajuts en el màxim permès a la Unió Europea (25.000 euros d’ajut directe i 25.000 en bonificació d’interessos) així com facilitar un sistema d’assessorament en les explotacions dels joves.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: