Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

S’ha signat un conveni entre Mancomunitat Penedès-Garraf i la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya

S'ha signat a l'Ajuntament de Vilafranca un conveni entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya per afavorir l'accessibilitat a l'obtenció de microcrèdits per a la creació d'empreses a les persones i entitats que no tenen suficients avals per demanar un préstec a les entitats financeres tradicionals. La signatura ha [...]

S’ha signat a l’Ajuntament de Vilafranca un conveni entre la Mancomunitat Penedès-Garraf i la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya per afavorir l’accessibilitat a l’obtenció de microcrèdits per a la creació d’empreses a les persones i entitats que no tenen suficients avals per demanar un préstec a les entitats financeres tradicionals. La signatura ha anat a càrrec de l’Alcalde i president de la Comissió d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Penedès-Garraf Marcel Esteve i del director de la Fundació Un Sol Món de Caixa Catalunya àngel Font.

Les persones que es podran acollir a aquesta línia de microcrèdits són persones amb una idea de negoci o amb una petita empresa en funcionament, però amb necessitats financeres. El microcrèdit està destinat al finançament de la compra de mercaderies, d’obres per adequar el local, de la compra de maquinària i eines necessàries per obrir o fer créixer la microempresa.

Els projectes han de ser econòmicament viables i han de respectar el medi ambient i l’entorn. és imprescindible un compromís personal de la persona emprenedora. Les condicions dels microcrèdits seran un tipus d’interès aplicable serà del 6% fix anual, a retornar en un termini de tres anys, ajustable a les condicions del cas i la no aplicació de cap comissió.

Marcel Esteve remarcava la voluntat de la Mancomunitat de donar suport a les persones que volen posar en marxa aquesta opció d’autoocupació.

Les persones emprenedores de projectes d’Autoempresa, per a poder-se acollir a les condicions de finançament establertes a l’esmentat conveni hauran de reunir requisits com no tenir possibilitats d’accedir als avals necessaris per demanar un préstec, tenir elaborat un pla d’empresa amb el certificat favorable de viabilitat emès per un assessor o assessora d’una entitat acreditada reconeguda pel Departament de Treball, Indústria, Comerç i Turisme, el negoci ha d’aportar estabilitat laboral a la persona emprenedora i és imprescindible un compromís personal de les persones sol·licitants del projecte.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: