Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Fira del Gall de Vilafranca posa a la venda unes 3.800 peces d’ aviram

Aquest cap de setmana se celebra una nova edició de la Fira del Gall amb tota normalitat, després que la por per la crisi de la grip aviaria hagi estat superada.

Demà, a les 8 del matí obrirà el mercat d’ aviram de pagès amb unes 3.800 peces en total, destacant els 800 galls negres del Penedès de l’ Associació de criadors de gallines de la raça penedesenca.

Una de les criadores d’ aquesta associació, la Maria Antònia Udina, garanteix la qualitat de les aus que segueixen estrictes controls i condicions de criança.

Els criadors de l’ Associació estaran agrupats i identificats, a la Rambla.

Una de les novetats d’ enguany és que l’ espai destinat al tast dels vins negres augmenta. La Unió Vinícola del Penedès també presenta novetats per engrescar els visitants: el joc del gust "Tasta i compara" que es podrà practicar dissabte i diumenge, matí i tarda. I demà a la tarda, el tast dels 12 vins negres de la DO Penedès millor puntuats a la Guia Peñín, a càrrec del mateix editor.

La Mostra de Cuina d’ Aviram també presenta novetats: no caldrà portar tupers per endur-se els plats a casa perquè els restaurants ja tindran racions preparades per endur-se i augmenten els plats de gall del Penedès.

Les activitats lúdiques comencen demà a la tarda amb el setè concurs popular de truites i continuen diumenge amb la trobada de col·leccionistes de plaques de cava, el mercat de col·leccionisme antic, la novena mostra de bestiari festiu de ploma, una exhibició de gimnàstica rítmica o el concert de Nadal de la coral infantil l’ Espinguet.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: