Dimecres, 15 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’ Alt Penedès disposa de 5 mediadors homologats per intervenir en mediació familiar

Impulsada pel Centre de Mediació Familiar de Catalunya que depèn del Departament de Justícia de la Generalitat, la mediació familiar és un mètode pacífic de resoldre els conflictes en què un tercer, el

Aquest recurs s’ ha utilitzat tradicionalment a altres àmbits com el penal o el laboral i ara arriba al familiar per mediar en divorcis, separacions o relacions entre pares i fills.

La directora del Centre de Mediació Familiar de Catalunya, Anna Vall, afirma que amb la mediació hi guanyen les dues parts.

La intervenció de la persona mediadora fa possible que les persones puguin parlar del seu conflicte i cercar de forma conjunta una solució vàlida i beneficiosa per a tots, especialment per als fills.

La majoria de parelles que fins ara han acceptat la mediació han arribat a un acord satisfactori.

A l’ Alt Penedès encara no hi ha hagut cap cas de mediació familiar però ja hi ha 5 mediadors homologats que poden intervenir en el moment que els sol·licitin. Es tracta de professionals de diferents àmbits: advocades, un pedagog i una treballadora social que s’ han format per actuar com a mediadors.

Per informar-se sobre la mediació familiar es pot trucar als Serveis Socials de l’ Ajuntament de Vilafranca o del Consell Comarcal on explicaran com funciona i en cas que es sol·liciti, el Centre de Mediació Familiar assignarà un mediador de la comarca.

La mediació està vinculada al dret a la justícia gratuïta, per tant si el sol·licitant té dret a la justícia gratuïta també té dret a una mediació gratuïta. Si es paga, costa 75 euros a cada part si es tracta d’ una mediació parcial i 150 euros si és una mediació total.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: