Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Entitats i associacions, partits polítics, veïnes i veïnes de Subirats participen en el primer talle

Van participar unes 30 persones, que van arribar a unes primeres conclusions que han de servir per tal de presentar propostes més elaborades que s`han de concretar en els propers mesos

Amb el títol de "Més participació: Millorant la relació ajuntament-veïnat" el passat dissabte 10 de desembre va tenir lloc a l’escola Subirats de Lavern el primer taller de debat per l’elaboració del Pla de Participació Ciutadana de Subirats. Amb aquest pla es pretén iniciar un procés d’organització, reglamentació i planificació de la participació pensant en el seguiment de l’Agenda 21 local però també en els diferents aspectes de relació entre ajuntament i ciutadania.

En aquesta primera trobada es van convocar diferents entitats, tècnics municipals, grups polítics i veïns i veïnes a títol individual. Després d’una presentació inicial sobre el Pla i la participació ciutadana en general a càrrec de Yolanda Jimenez Pozo, directora d’Eidos dinamització social, els 30 participants es van dividir en grups per fer un diagnòstic dels canals d’informació, consulta i espais de participació existents, analitzant aspectes positius i negatius. Després d’una pausa per esmorzar es va continuar treballant en grups per començar a elaborar propostes que al final del matí es van posar en comú. Fer arribar més informació a les cases a través d’un butlletí informatiu periòdic o millorant l’actual butlletí municipal, la creació d’un espai o xarxa de coordinació amb els centres i ateneus i altres entitats, impulsar l’accés a noves tecnologies o una emissora local de radio, van ser algunes de les propostes que es van recollir i que serviran per fer un primer informe del qual sortiran propostes més elaborades que es concretaran al llarg dels propers mesos.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: