Divendres, 19 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El tradicional concert de la Polifònica de Vilafranca torna a l’església de Sant Francesc; amb una s

Després de diverses edicions celebrades a l’Auditori Montserrat Junyent, el concert de Sant Esteve d’enguany torna a l’església de Sant Francesc, l’arquitectura i sonoritat de la qual donaran el relleu adequat a la

La primera part, dedicada a la polifonia sacra, comença amb tres versions de la pregària de l’Ave Maria compostes per autors d’èpoques i estils completament diferents. A continuació, el motet a cinc veus ¡Ay, qué dolor! del compositor català Joan Cererols, subtitulat Tono a la pasión de Jesús. I finalment, tres obres de tema nadalenc: un villancico del compositor sevillà del Renaixement, Francisco Guerrero, Niño Dios d´amor herido, el cèlebre motet O magnum mysterium, del mestre d’àvila Tomàs Luis de Victoria, i un coral conegut ja a l’Europa del S.XIV, In dulci jubilo, harmonitzat amb la seva proverbial tècnica i art per J.S.Bach.

La segona part del concert se centra en la paraula poètica de Josep Maria de Sagarra, amb el recitat íntegre d’una de les seves obres cabdals, el Poema de Nadal. Escrit cap a l’any 1920, és una reflexió sobre el misteri , sobre el sentit de la vida, a partir del relat del naixement de Jesús, de l’anunci als pastors, i de la tradició catalana sobre el Nadal. El poema serà declamat pels poetes Francesc Gelonch i Joan Vinuesa, coneguts pels vilafranquins amants de la poesia, per la seva participació en la Kinzena Poetika que se celebra cada any a Vilafranca.

Les intervencions musicals, absolutament lligades amb el text sagarrià, són totes elles obres ben conegudes del cançoner popular català de Nadal, excepte la darrera cancó, el Santa Nit (Stille Nacht) de Franz Xaver Gruber, esdevingut una nadala universal.

Efemèrides

19 de juliol
No hi ha efemèrides

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: