Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El diputat socialista Roberto Labandera considera que el govern ha fet una bona tasca en aquests dos

Pel que fa a infraestructures, Labandera destaca l`inici dels treballs per fer el tren orbital i el canvi del projecte del quart cinturó per una alternativa de desdoblaments de carreteres ja existents

Aquesta tarda el diputat socialista Roberto Labandeda ha fet valoració dels dos primers anys de govern a la Generalitat del tripartit, i també del pacte del Tinell que els va donar el programa de govern.

El diputat socialista es mostrava satisfet de la tasca feta en aquesta meitat de legislatura, tot i que gran part de la feina desenvolupada no es veu gaire des de fora. Labandera, deixant de banda les xifres, com ara els més de 70 milions d’€ que s’han invertit a la comarca en aquests dos anys, i l’augment important de diners que el PUOSC dedica a l’Alt Penedès, destacava la bona sintonia entre l’administració de la Generalitat i els governs locals.

Labandera ha volgut posar èmfasi en quatre grans àmbits de treball, com son l’autogovern i la realitat democràtica; una nació socialment avançada; l’impuls de l’economia; i la cohesió social i territorial. En el primer dels camps, ha fet referència al moment històric que s’està vivint al voltant del nou estatut i de les reformes institucionals que es preparen. En el segon punt destacava les inversions a la comarca, per exemple en ensenyament, amb 22’5 milions d’€; en cultura amb prop de 1 milió 100.000 €; i els projectes de construcció de prop de 400 habitatges de protecció oficial a l’Alt Penedès.

Pel que fa a l’impuls de l’economia, Labandera destacava actuacions importants en infraestructures com la reforma de la C-15; la substitució del quart cinturó per l’alternativa de desdobla la N-340 o l’A7 de Vilafranca a Abrera; el tram d’Abrera a Terrassa i el desdoblament de la C-35.

Un darrer projecte era també el tren orbital, un vell projecte del que ha es parlava segons Labadara el 1905, i que ara començarà a ser una realitat gràcies a una primera aportació d’1 milió 200. mil € per fer els primers estudis.

En aquest punt, el diputat socialista parlava també de l’estació de regionals del Penedès, que s’ha de fer a Vilafranca.

Finalment Labandera comentava que en aquests dos anys membres del govern de la Generalitat han fet més de 50 visites a la comarca, el que demostra la voluntat del govern d’acostar-se al territori per tal de conèixer les necessitats i les demandes directament.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: