Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell Comarcal de l’Alt Penedès elaborarà un estudi sobre la contaminació lumínica a la comarca

L’estudi analitzarà el grau d’implantació de la normativa sobre contaminació lumínica als 27 municipis de l’Alt Penedès i servirà per redactar, després, els plans municipals d’adequació de l’enllumenat exterior.

Per llei, els municipis han de fer compatibles les necessitats lumíniques de la població, el comerç i la indústria, amb la preservació del medi ambient a tot el territori de Catalunya. Els ajuntaments hauran d’instal·lar lluminàries que redueixin al màxim els valors de radiació cap a l’hemisferi superior, tot prioritzant l’eficàcia davant l’estètica.

Una altra llei també estableix l’obligatorietat de redactar plans municipals d’adequació de l’enllumenat per adaptar les instal·lacions públiques i privades a les prescripcions normatives. Cada pla ha de contenir un sistema de zonificació del terme municipal que determini quines làmpades són adients a cada zona, en funció dels valors mediambientals a protegir, i establir un programa i un calendari d’actuacions. Ajuntaments i particulars hauran d’adequar la il·luminació exterior a la norma general i al pla municipal específic, abans del setembre de 2009.

Des del mes de novembre passat, es treballa recollint dades als 27 municipis de la comarca per conèixer el grau d’implantació de la normativa sobre contaminació lumínica i en base a això, després es redactaran després els plans municipals d’adequació de l’enllumenat exterior, que estaran finalitzats durant l’estiu de 2006.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: