Dimarts, 30 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El 83% dels vins i caves més venuts a Catalunya ja estan etiquetats en català, segons la Plataforma

Segons ha constatat la Plataforma per la Llengua analitzant els 30 vins i caves més venuts en les superfícies de lliure servei de Catalunya, la plena presència del català en l'etiquetatge per a aquestes festes és clarament majoritària. D'aquests 30 productes, en una observació de camp d'aquest desembre, 25 estan etiquetats en català (83%). Aquesta [...]

Segons ha constatat la Plataforma per la Llengua analitzant els 30 vins i caves més venuts en les superfícies de lliure servei de Catalunya, la plena presència del català en l’etiquetatge per a aquestes festes és clarament majoritària. D’aquests 30 productes, en una observació de camp d’aquest desembre, 25 estan etiquetats en català (83%). Aquesta dada contrasta amb un únic producte etiquetat en català per al 2001 i 10 el 2003. La Plataforma per la Llengua de manera periòdica ha anat observant l’evolució de l’etiquetatge en català precisament en aquests 30 productes partint de les bases de dades dels estudis generals que va realitzar el 2001, el 2003 i a la primavera del 2005.

Donada la importancia del cava aquestes festes, la Plataforma per la Llengua ha volgut analitzar de manera més detallada els 30 caves més venuts en aquest tipus de superfícies. En aquest cas, 22 estan etiquetats en català. Malgrat que la xifra és sensiblement inferior a la general per vins i caves, cal tenir també en compte que el 2001 n’hi havia només 3, el 2003 només 6, i que a començaments d’estiu d’enguany encara només n’eren 15.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: