Dijous, 16 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Aquesta setmana s`ha realitxat l’enderroc de l’edifici de l’antiga fàbrica de Ca La Teresita

L’enderroc va començar al mes de setembre i ha estat un procés força lent ja que, segons els tècnics de l’ajuntament, s’ha fet un triatge exhaustiu de tot el material que ha anat

Aquesta actuació, tot i que forma part de les que s’han de fer en el projecte del nou Museu del Vi, depèn directament de l’ajuntament a causa de l’acord de permuta que va fer el consistori en el seu dia per tal d’aconseguir el solar i que contempla la construcció d’habitatges en les plantes superiors del nou edifici que s’hi construeixi.

Tal com es pot veure, l’enderroc està força avançat i les màquines continuen treballant per deixar net el solar. Un cop ho estigui, s’hi farà una prospecció arqueològica ja que es tracta d’un espai pel qual passava la muralla de Vilafranca.

El nou edifici que ocuparà l’espai tindrà una planta subterrània per a fer servir d’aparcament, una planta baixa i dues plantes que seran dependències del Museu i, a sobre, hi hauran els habitatges que formen part de l’acord de permuta que va fer l’ajuntament per poder disposar del solar. L’obertura d’aquesta banda permetrà una major accessibilitat al museu i obrirà una nova perspectiva.Aquestes obres corresponen a la rehabilitació del Palau Real, que començarà l’any que ve i l’enderroc de l’edifici de Cal Pa i Figues i la seva reconstrucció. Aquesta es farà amb un subterrani que enllaçaria en planta baixa amb l’edifici que hi haurà al solar de la Teresita. La diferència de cotes permetrà que aquesta planta baixa sigui subterrani a la plaça Jaume I i, a partir de la plaça es puguin resoldre els accessos al futur equipament museístic.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: