Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

ACAPS Wilaya Alt Penedès participa en la 12ª Caravana d’Ajut Humanitari per al Poble Sahrauí.

La disminució de l’ajut humanitari, per part dels diferents organismes internacionals tenen com a conseqüència un agreujament en les condicions de vida dels refugiats i refugiades: carència d’aliments i medicaments, deteriorament d’infrastructures educatives,

Les diferents associacions de solidaritat de l’Estat i d’Europa intenten pal·liar, any rere any, aquestes mancances. Des de Catalunya, es treballarà per amb l’objectiu de cobrir una part de les necessitats de productes d’higiene personal i recollir recursos econòmics per cobrir les necessitats de transport. Per tant, en aquesta "12a Caravana", l’ACAPS demana de continuar fent un gran esforç de solidaritat per recollir més de 200 tones de productes d’higiene personal: sabó, gel i xampú.

Pel que fa a la comarca, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès se centra la campanya en l’organització de diversos punts de recollida de pastilles de sabó, als propers dissabtes 10 i 24 de desembre, a la plaça de Santa Maria, i a l’Escorxador de Vilafranca mentre duri la campanya. També compten amb la col·laboració de centres escolars i casals d’avis i grups de lleure.

Alguns ajuntaments també han organitzat la campanya de recollida a diversos pobles de l’Alt Penedès. En aquest sentit, l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha fet una aportació econòmica de 1.451 euros.

Amb tot, l’ACAPS Wilaya Alt Penedès fa una crida a les entitats, associacions, ajuntaments i col.lectius a dur a terme iniciatives de suport.

La solidaritat amb el poble sahrauí és molt necessària. El Poble Sahrauí continua dividit físicament entre aquells que fugiren als campaments de refugiats de Tindouf i els que van romandre sota l’ocupació marroquí. Les condicions de vida pels sahrauís que es troben en qualsevol de les dues situacions són extremadament dures. Uns per patir la brutal repressió marroquí i els altres per patir les penalitats i inclemències de la vida a la "hamada" argelina, sobrevivint gràcies a l’ajut internacional.

Al llarg dels 30 anys que dura el conflicte, s’han organitzat caravanes per la Pau per fer arribar ajut humanitari als campaments de refugiats de Tindouf (Algèria), les colònies d’estiu per a infants sahrauís, l`acollida de malalts, projectes de cooperació al desenvolupament, agermanaments, etc. Són iniciatives molt diverses que han comptat amb molt bona acollida arreu del país.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: