Dimecres, 17 de juliol de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Vilafranca TV és el mitjà més seguit per informar-se del que passa a Vilafranca

A Vilafranca, més de 22.000 persones s’informen principalment per Vilafranca TV del que passa a la ciutat, segons una enquesta de la Mancomunitat Penedès-Garraf

El 60,2% dels vilafranquins s’informen del que passa a Vilafranca a través de Vilafranca TV. A continuació se situen dos mitjans escrits, La Fura i El 3 de Vuit; i en quart lloc, Ràdio Vilafranca, amb un 23,4% de l’audiència, que correspon a prop de 9.000 persones, només a Vilafranca.

El 99,8% de les persones residents a Vilafranca coneixen Vilafranca TV, el 90,7% la tenen sintonitzada, i el 78,4% la miren cada setmana. Per un 60,2% és el principal mitjà pel qual s’informen del que passa a la vila. D’aquests, la majoria afirma mirar Vilafranca TV cada dia (34,2%), o dues o tres vegades a la setmana (32,9%); un 11,3% la veuen una vegada per setmana.

La majoria d’espectadors miren Vilafranca TV entre 20 i 30 minuts al dia (79,3%). I les hores de màxima audiència corresponen a la nit, a partir de les 10 (23,2%); al vespre, a partir de les nou (16,2%); al migdia (12,3%), i a la tarda (10,3%).

Pel que fa als programes més vistos, guanyen els informatius, amb un 67,8% de l’audiència. A continuació hi ha els reportatges (12,3%) i els programes esportius (6,6%). Un 5,3% dels espectadors segueixen les enquestes del "Vilafranca opina". El "Va de castells" és un altre programa destacat, seguit per un 4,2% dels espectadors.

Entre els suggeriments, el que més es demana és l’emissió de pel·lícules (un 45,7%), que no és precisament el millor que pot oferir una televisió local. Un 8,9% dels enquestats demana "incrementar la participació"; i un 6,2%, "millorar l’emissió i la qualitat de la imatge".

Les franges d’edats de l’audiència estan molt repartides entre els 20 i els 59 anys. Per sexes hi ha un lleuger domini de les dones (un 52,5%) sobre els homes (un 47,5%). També el repartiment per nivells d’estudis està molt igualat: un 32,9% té estudis primaris; un 24,7 universitaris; un 24,2% superiors; i un 18,2% mitjans. Per feines, empleats (48,4%), jubilats (18,7%), i estudiants (10%).

El sistema de recepció es reparteix entre un 68% per ones i un 32%, per cable. La recepció és molt bona per un 65% de la població; bona, per un 17,6%; regular, per un 11,4%; i dolenta o molt dolenta, per la resta.

L’enquesta d’audiència ha estat realitzada pel Servei d’Iniciatives Econòmiques de la Mancomunitat Intermunicipal Penedès-Garraf, durant l’estiu d’aquest any. S’han fet 457 entrevistes telefòniques a persones residents al municipi, majors de 14 anys, seguint la distribució de la població per edats, amb un nivell de fiabilitat dels resultats globals del 95,5%.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: