Diumenge, 19 de maig de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Ajuntament de Torrelles de Foix aprova les ordenances fiscals i els preus públics

La brossa s`apuja un 10%, per tal de mirar d`aixugar el dèficit actual d`aquesta taxa. Van votar a favor de l`aprovació l`equip de govern i el PP, mentre que es va abstenir CiU

El Ple municipal de Torrelles ha aprovat les ordenances fiscals i els preus públics que regiran el municipi per a l’any 2006. Les noves ordenances van ser aprovades el passat 10 de novembre amb els vots a favor de l’equip de govern i del grup municipal del PP, i amb l’abstenció del grup de CiU.

L’Impost de Bens Immobles, IBI, es modifica a les noves Ordenances i queda fixat en el 0,78% per als immobles de naturalesa urbana, mentre que l’impost per als immobles rústics es manté en el 0,88%. Tampoc es modifica l’IAE, Impost sobre Activitats Econòmiques, i també es manté l’impost sobre l’increment del valor dels terrenys urbans.

Les noves ordenances fiscals introdueixen canvis en l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica. S’incrementa un 3% el coeficient i s’estableix un benefici fiscal del 100% als vehicles catalogats com a històrics i del 50% als vehicles que tinguin una antiguitat superior a 25 anys. També es modifica l’ICIO, Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres, que es fixa en un 3,09%.

Les noves ordenances modifiquen totes les taxes incrementant-les un 3%, però s’estableixen algunes excepcions. No es modifiquen la taxa per llicències d’activitats i obertura d’establiments, ni la taxa per aprofitament especial del domini públic local a favor d’empreses explotadores de serveis (Fecsa-Telefonica), així com també es mantenen les tarifes actuals per parades, barraques, casetes de venda i atraccions.

En el capítol de la taxa per la recollida, tractament i eliminació d’escombreries, les noves ordenances presenten alguns canvis. D’una banda, es modifiquen les tarifes amb un increment del 10% amb l’objectiu de reduir el dèficit del 123% que produeix aquest servei. D’altra banda, també es canvien algunes bonificacions d’aquesta quota. Durant el pròxim any, les famílies nombroses acreditades i empadronades al municipi comptaran amb una reducció del 30% en l’impost d’escombreries. També tindran un 30% de reducció sobre aquesta quota les persones jubilades o pensionistes que visquin soles i acreditin uns ingressos inferiors al salari mínim interprofessional.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: