Dilluns, 5 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

La Plataforma per una Vegueria Pròpia s’ha reunit amb el conseller Carretero i amb Artur Mas

El dijous passat dos representants de la "Plataforma, per una Vegueria Pròpia", van ser rebuts, al Parlament de Catalunya, pel Conseller de Governació, Joan Carretero, que els va exposar alguns del objectius, del

La seva orientació, i dins d`un mapa territorial que no esta tancat, te com principal objectiu articular el territori en vegueries, i aquest actualment es troba pendent de la presentació d`un document de bases, que permeti obrir el seu debat posterior amb els interlocutors corresponents, com son, entre d`altres, els Ajuntaments i ens locals afectats, a fi de conèixer, i establir, els conceptes, competències i funcions de les Vegueries, així com el seu finançament.

Preguntat del perquè del nombre de 7 regions o vegueries, en que esta treballant el Govern de la Generalitat, i no un altre, va manifestar que el 7 no es un número màgic, sinó que ja te una llarga trajectòria política de treball, i pren com a base les divisions establertes en la llei de 1995

El conseller no va amagar, en cap moment, les possibles dificultats que es produirien en el moment de que es pogués esdevenir província/vegueria, per la complexitat del seu encaix, i entesa, per part del Congres Espanyol.

També dijous passat tres representants de la "Plataforma" es van reunir amb el president de CiU Artur Mas que va afirmar que sí donava suport a les vegueries, però sense perdre competències de les comarques.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: