Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

L’Escorxador va acollir una xerrada titulada "impactes mediambientals a Palestina i Centre Amèrica"

La xerrada volia acostar als participants l’impacte de la pobresa en aquests països i s’incloïa dins dels actes de la VI festa de la solidaritat de Vilafranca.

Dues persones vinculades a Palestina i Nicaragua van parlar dels impactes mediambientals que provoca la pobresa en aquests països. De fet, més aviat es va parlar de l’evolució d’aquests països en els darrers anys. Des de Centre Amèrica, Pablo Otero explicava que la zona servia de proveïdora dels elements fonamentals de la sobretaula per als Estats Units, el cafè, la copa i el puro. Però, poc a poc, els països centre americans han anat quedant relegats davant de la oferta més barata d’aquests mateixos productes procedents d’altres països.La conclusió es que aquests països s’han quedat sense mercat i això produeix que la pobresa es vegi incrementada.

Des de Palestina, un membre del Moviment Solidaridad Internacional explicava quins són els moviments civils no violents que lluiten contra la ocupació a la zona i de quina manera actuen. Segons deia, la ocupació ha volgut dir colonització sobre el territori, sobre els recursos naturals i també sobre les llibertats i els drets humans.Els moviments civils pacífics són, des del punt de vista del cooperant, la única via per solucionar els conflictes.

Els actes de la Festa de la Solidaritat han finalitzat aquest cap de setmana.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: