Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Farmacèutiques de Vilafranca, Torrelles, la Granada i les Cabanyes participen en una campanya sobre

L’objectiu és donar pautes per a una millora alimentació i també per desmentir alguns hàbits erronis

Es diu PLENUFAR 3 i és un pla d’ educació nutricional que es fa per primera vegada a l’ estat espanyol, amb l’ objectiu de conèixer l’ estat nutricional de la gent gran. El pla va a càrrec dels farmacèutics com a agents de salut propers al ciutadà. De fet, segons dades de què disposen una de cada tres persones que entra en una farmàcia ho fa per demanar consell i moltes vegades, és sobre alimentació.

Una de les farmacèutiques implicades, la Mercedes López, explica els objectius del pla.

Com a tercer objectiu, està previst formar a la gent gran en els hàbits alimentaris.

A Vilafranca hi participen dues farmacèutiques i també hi prendran part farmacèutics de Torrelles, la Granada i les Cabanyes. Segons han explicat la gent de més de 65 anys és un col·lectiu amb un alt risc de patir malnutrició, ja sigui per defecte o per excés.

Referent a l’ alimentació dels avis hi ha diversos tòpics erronis com que no han de beure massa aigua, cosa que no és certa, o que han de menjar sense sal. La Susan Valderrama, una altre de les farmacèutiques implicades en el pla, també ha parlat d’ un altre molt estès.

Les farmacèutiques que col·laboren en el pla faran unes enquestes sobre hàbits alimentaris, dificultat per empassar els aliments i interacció entre aliments i medicaments a 14 persones majors de 65 anys, cadascuna d’ elles. Per tant, en total a la comarca se’n faran un centenar.

A Vilafranca, per fer-les aniran al local de l’ associació El Pilar de 8 i als casals d’ avis, del 2 al 9 de novembre, i al cap d’ uns dies, convocaran una xerrada informativa oberta a tots els avis interessats.

En el cas de Torrelles, la Granada o les Cabanyes, els farmacèutics plantejaran a la gent gran que coneixen la possibilitat de participar al pla, contestant les enquestes.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: