Dimecres, 7 de juny de 2023
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

El Consell d’Alcaldes de l’Alt Penedès es posiciona davant l’estudi de l’autovia de la N-340

El president del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, Ramon Xena, a proposta de la Comissió Permanent del Consell d’Alcaldes, ha presentat un seguit d’al·legacions a l’actual estudi informatiu de l’autovia Barcelona-Vilafranca elaborat pel

La Comissió Permanent d’Alcaldes vol que es tinguin en compte aquestes al·legacions a l’hora de dissenyar i decidir el nou traçat de la carretera N-340 al seu pas per l’Alt Penedès. En concret, el Consell d’Alcaldes considera que els corredors que proposa l’actual estudi posen en perill la conservació del territori i el paisatge del Penedès i proposen com a opció més favorable l’ampliació de l’autopista AP-7 i el manteniment de la N-340 com a carretera d’àmbit intracomarcal.

Consideren que l’AP-7 és el corredor viari principal que resol el trànsit de llarg recorregut i que, si la N-340 es convertís en una autovia, el trànsit canviaria de via però això no se solucionaria els problemes actuals de mobilitat intracomarcal., ans al contrari, alhora que es malmetria el territori de l’Alt Penedès.

El Consell d’Alcaldes considera que la proposta que s’exposa en el plec d’al·legacions (mantenir la N-340 com a via segregada, sense travessies urbanes, amb una velocitat màxima de 80 Km/h, sense mitjana, amb encreuaments a diferents nivells per a les cruïlles perilloses i amb nous accessos als nuclis de població de l’Alt Penedès) milloraria la mobilitat intra i supracomarcal i respectaria els criteris mediambientals recollits a la Carta del Paisatge de l’Alt Penedès.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: