Divendres, 26 d'abril de 2024
En directe: Penedès Televisió
En directe: Ràdio Vilafranca

Freixenet ha anunciat que pagarà els excedents de cupo de raïm a 0’28 €euro; el quilo grau; men

L`empresa de Sant Sadurní pagarà més del que els mateixos sindicats consideraven un preu just

En plena polèmica aquests darrers dies per el preu que es paga als pagesos per el raïm, avui s’ha conegut que Freixenet pagarà preus més alts per el raïm que excedeixi dels cupos que te pactat amb els seus proveïdors fins i tot que el que reclamaven els sindicats pagesos com a justos.

Segons ha explicat el cap de compres de Freixenet, àngel Escaler, s’ha pres aquesta decisió a causa de la manca de raïm que hi ha aquesta temporada. El preu és de 28’25€ la tonelada/grau; el que vol dir 0’28€ el quilo grau, per sobre per tant dels 27cèntims per quilo que demanava per exemple Unió de Pegesos.

Escaler ha volgut deixar clar que es tracta d’excedents de raïm sobre el que l’empresa te pactat de comprar amb cada pagès, i que per tant es tracta de raïm de la mateixa qualitat, però que es compra en resposta a una collita que es preveu escassa. Si el raïm que la casa te pactat el paguen a 33€ la tona, 0’33€ el quilo, el que excedeixi d’aquest límit es pagarà un xic més baix, però és la mateixa qualitat.

Des de Freixenet s’ha apuntat que la seva decisió pot portar a altres cases a aplicar polítiques de preus similars, una situació que se’ns dubte seria ben rebuda per els pagesos, tot i que no cal oblidar que en principi obeeix a una situació de collita curta, i que per tant és una mesura puntual.

Subscriu-te al butlletí

Subscriu-t'hi: